Houtrot laten behandelen

Houten kozijnen hebben te lijden onder de aanwezigheid van vocht. Dit is niet alleen het vocht van een stevige regenbui, maar heeft meerdere oorzaken. De luchtvochtigheid in je woning is ook van invloed op het ontstaan van houtrot. Heb jij te maken met houtrot en wil je dit door een specialist laten verhelpen? Neem gerust contact op met Jeroen Berens Schilderwerken. Ik neem je deze klus graag uit handen.

Ontstaan van houtrot

Het vocht dat inwerkt op je houten kozijnen zorgt voor schade. Dit kan variëren van een lichte aantasting van het hout tot houtrot dat je deuren en kozijnen poreus maakt. Helaas blijft de schade niet beperkt tot het kapotte hout. Houtrot biedt wind en water de kans om jouw woning binnen te komen. Je merkt dit doordat er tochtplekken in je huis ontstaan, de lucht te vochtig blijft of door het ontstaan van schimmel. Zorg dat jouw kozijnen niet nog meer schade oplopen en laat houtrot in een zo vroeg mogelijk stadium herstellen. Nadat het hout is hersteld, kan ik het voorzien van nieuw schilderwerk om problemen in de toekomst te voorkomen en het hout weer optimaal te beschermen.

Eerst onderhoud en dan pas schilderen

Schilderen heeft geen zin op hout dat is aangetast door houtrot. Zou je dit gaan verven, dan blijft het aangetaste hout verder rotten. Dit merk je niet direct, maar op het moment dat je het aan je kozijnen en deuren gaat zien, is de schade al vergevorderd. Het is daarom belangrijk om het houtrot vakkundig te laten verhelpen. Pas als het hout is hersteld, kan worden begonnen met het binnenschilderwerk of het schilderwerk buiten. Vraag Jeroen Berens Schilderwerken om een passende offerte voor jouw situatie. Met een goed onderhouden woning die door een vakman is geschilderd voorkom je problemen en vergroot jij je woongenot.

Jeroen Berens Schilderwerken

Planeet 13
7891 CP Klazienaveen

Tel: 06 53 21 70 07
E-mail: info@jeroenberensschilderwerken.nl
WhatsApp: 06 53 21 70 07

KvK nr: 85717045

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht